معرفی لذیذ ترین صبحانه های سنتی و محلی از سراسر ایران

1403-01-09 14:09:32

معرفی لذیذ ترین صبحانه های سنتی و محلی از سراسر ایران

صبحانه به عنوان مهم‌ترین وعده غذایی روز، نقشی کلیدی در سلامتی و انرژی افراد دارد. در ایران، تنوع غذاهای سنتی و محلی بسیار زیاد است و صبحانه نیز از این قاعده مستثنی نیست.
هر منطقه از ایران، صبحانه‌های خاص خود را دارد که متناسب با آب و هوا، محصولات محلی و فرهنگ آن منطقه است. این تنوع، جذابیت فراوانی به صبحانه‌های ایرانی می‌بخشد و تجربه‌ای لذت‌بخش از غذا خوردن را در ابتدای روز رقم می‌زند.
در این مقاله، به معرفی برخی از صبحانه‌های سنتی و محلی از سراسر ایران می‌پردازیم. سفری به طعم‌ها و فرهنگ‌ها که لذت کشف آنها هرگز از بین نمی‌رود.


صبحانه های سنتی و محلی شهر های شمالی


1. پنیر برشته


پنیر برشته، که به املت گیلانی یا پنیر وروشون هم معروف است، یک غذای سنتی و محبوب در شمال ایران، به خصوص در استان گیلان است. این غذا با پنیر محلی، تخم مرغ، سبزیجات و ادویه جات تهیه می شود و به عنوان صبحانه یا ناهار سرو می شود.


2. شاپوری


شاپوری که به املت لوبیا یا املت رشتی هم معروف است، یک غذای سنتی و محبوب در شمال ایران، به خصوص در استان گیلان است. این غذا با لوبیا چیتی، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی، ادویه جات و سبزیجات تهیه می شود و به عنوان صبحانه یا ناهار سرو می شود.


3. کنالکی


کنالکی یا کال کَنا (Kal Kana) یک نان محلی خوشمزه و پرطرفدار از استان گیلان است. این نان سنتی، با ترکیب سبزیجات خرد شده و پنیر محلی درون خمیر نان تهیه می‌شود به عنوان صبحانه یا میان‌وعده سرو می‌شود.

کافه عدسی پناهنده- بهترین صبحانه خوری یزد

کافه عدسی پناهنده یزد، یکی از قدیمی‌ترین‌ها در شهر یزد است. نزدیک به 60 سال است که از اولین روز تاسیس این مجموعه می‌گذرد و در تمام این مدت توانسته کیفیت غذاها و سرویس‌دهی خود را حفظ کند

سفارش آنلاین صبحانه 

https://adasipanahandeh.ir/shop



4. پنیر ویج


پنیر ویج (به گویش گیلکی: پنیر ویجِه یا پنیرِ ویس)، یک نوع پنیر محلی و سنتی است که در مناطق مختلف استان گیلان، به خصوص در شهرستان‌های رودسر و املش تولید می‌شود. این پنیر با طعم و عطر دلچسب و بافت منحصر به فرد خود، به عنوان یکی از سوغات محبوب گیلان شناخته می‌شود.


5. کولاس


نان کولاس یکی از نان‌های سنتی و بسیار محبوب در شرق استان گیلان، به ویژه منطقه‌ی اشکورآت است. این نان با قدمتی چندین هزار ساله، به عنوان غذایی با ارزش غذایی بالا شناخته می‌شود و مردم محلی گیلان قرن‌ها آن را به عنوان قوت غالب خود مصرف می‌کردند. امروزه نیز کولاس یکی از سوغات محبوب این منطقه به شمار می‌رود.
مواد اولیه نان کولاس:
• آرد کهنه (حدود 10 کیلوگرم): آرد کهنه به آردی گفته می‌شود که برای مدتی در انبار مانده و رطوبت خود را از دست داده است.
• خمیر ترش (به اندازه‌ی تقریبی یک مشت): خمیر ترش درواقع همان مایه خمیر است که از قبل نگهداری می‌شود.
• آب: به مقدار لازم
• نمک: دو مشت


صبحانه های سنتی و محلی شهر های جنوبی


1. پهتیه


بحتیه (یا بهتیه) صبحانه‌ای است که در جنوب ایران، به ویژه در اهواز، با نام «صبحانه اهوازی» شناخته می‌شود. این غذا ترکیبی ساده و خوشمزه از شیربرنج و مربا است.


2. نان شور تموشی


نان شور تموشی (یا نان توموشی) یک نوع نان محلی و سنتی است که در استان هرمزگان، به خصوص در جزیره هرمز و بندر عباس پخته می‌شود. این نان با طعم شور و بافت نرم و لطیف خود، به عنوان یکی از سوغات محبوب هرمزگان شناخته می‌شود.


3. بلالیت


بلالیت (یا بهتیه) یک صبحانه‌ی سنتی و خوشمزه است که اصالتاً متعلق به جنوب ایران، به ویژه استان‌های هرمزگان و بوشهر است. این غذا ترکیبی ساده و در عین حال دلپذیر از رشته فرنگی (ورمیشل یا ماکارونی) و شهد شیرین است.


4. برزنگک


برزنگک یک غذای سنتی و خوشمزه است که اصالتا متعلق به شهرستان بهبهان در استان خوزستان است. قدمت این غذا به بیش از یک قرن برمی‌گردد و در سفره‌های مردم این منطقه جایگاه ویژه‌ای دارد.


صبحانه های سنتی و محلی شهر های شرقی


1. شله مشهدی


شله مشهدی (یا شُله) یک غذای سنتی و محبوب در خراسان رضوی، به ویژه در شهر مشهد است. این غذا از خانواده آش‌ها است و با طعم قوی و بافت غلیظ خود شناخته می‌شود.


2. کشک زرد


کشک زرد (یا کشک زابلی) یک غذای سنتی و محبوب در سیستان و بلوچستان است. این غذا با طعم ترش و شور و بافت خمیری خود، به عنوان یکی از غذاهای محلی خاص این منطقه شناخته می‌شود.


صبحانه های سنتی و محلی شهر های غربی


1. کلانه


«کلانه»، نان کلانه یا کالانه، یک نان سنتی و محلی بسیار خوشمزه است که اصالت آن به استان کردستان. این نان به دلیل طعم و عطر دلپذیر، بافت نرم و لطیف و سادگی در تهیه، از جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های مردم کردستان برخوردار است. همچنین این نان سنتی با آرد، روغن و سبزی پخته می‌شود.


2. کماج


کماج همدانی: این نوع کماج با آرد گندم، زرده تخم مرغ، ماست، روغن، شکر، بکینگ پودر و ادویه جات مانند دارچین و هل تهیه می‌شود.


صبحانه های سنتی و محلی شهر های مرکزی


1. آش ماش


یکی از صبحانه‌های سنتی و محبوب یزدی‌ها است که با طعم و عطر دلپذیر، بافت نرم و لطیف و پخت آسان، از جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های مردم یزد، به ویژه در روزهای سرد زمستان برخوردار است. آش ماش به دلیل سبکی و مواد اولیه در دست